Ua fa'ae'e e Pasila se lafoga e 17% i luga o fa'asalalauga e-commerce i luga o tuaoi

1. O le pisinisi talimalo atoa a Lazada o le a tatalaina le upega tafaʻilagi a Filipaina i lenei masina

E tusa ai ma tala fou ia Iuni 6, o le Lazada Fully Managed Business Investment Conference na faia ma le manuia i Shenzhen. Na faaalia e Lazada o le a tatalaina le saite Filipaina (lotoifale + cross-border) ma isi nofoaga (cross-border) ia Iuni;isi nofoaga ( local) o le a tatalaina ia Iulai-Aokuso. E mafai e le au faatau ona filifili e ulufale i totonu o le faleteuoloa (Dongguan) mo le tuʻuina atu o tuaoi, pe filifili e ulufale i le faleteuoloa i le lotoifale (o loʻo tatala nei Filipaina, ma o isi nofoaga e tatau ona tatalaina) mo tiliva i le lotoifale.O le tau logistics o faleteuoloa, o lona uiga, o le tau logistics muamua vae o le a tauaveina e le tagata faatau, ma o le tulitatao o le a tauaveina e le tulaga.I le taimi lava e tasi, o le tau o le toe faafoi ma le fesuiaiga o loʻo tauaveina nei e le tulaga. 

2. Ua folafola atu e AliExpress le lima aso o le tuʻuina atu o auaunaga i tagata Korea

E tusa ai ma tala fou ia Iuni 6, AliExpress, o se kamupani e-pisinisi faavaomalo i lalo o Alibaba, ua faʻaleleia lana faʻamaoniga o le tuʻuina atu i Korea i Saute, faʻamautinoa le vave tuʻuina atu i totonu ole 5 aso, ma o tagata faʻaoga e le ausia le tulaga masani e mafai ona maua tupe faʻatau.AliExpress e auina atu poloaiga mai lona faleteuoloa i Weihai, Saina, ma tagata Korea e mafai ona maua a latou afifi i totonu o le tolu i le lima aso o le tuʻuina atu o se oka, e tusa ai ma Ray Zhang, ulu o AliExpress Korea.E le gata i lea, o loʻo mafaufau AliExpress i fuafuaga e fausia ni faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu i Korea i Saute e "ausia le aso e tasi ma le aso e sosoo ai."

wps_doc_0

3. E fa'alauiloa e le eBay US station le 2023 Up&Running polokalame fesoasoani

I le aso 6 o Iuni, na fa'ailoa mai ai e le eBay US station o le a fa'alauiloa aloa'ia le 2023 Up&Running subsidy program. Mai Iuni 2 e o'o i le Aso Faraile, Iuni 9, 2023 i le 6 i le afiafi ET, e mafai e le au fa'atau pisinisi laiti ona talosaga mo le Up & Running foa'i, lea e aofia ai le $10,000. i tinoitupe, fesoasoani faatekonolosi, ma aʻoaʻoga faʻavavevave pisinisi.

4. Ua filifili Pasila e tu'ufa'atasia se lafoga e 17% i luga o fa'asalalauga e-pisinisi fa'asalalau i tuaoi.

E tusa ai ma tala fou i le aso 6 o Iuni, o le Komiti Failautusi o Tupe (Comsefaz) o setete ma itumalo feterale i Pasila na autasi le faaiuga e totogi tutusa le 17% o oloa ma lafoga o oloa (ICMS) i luga o oloa mai fafo i luga o luga o luga o le initaneti.Ua tu'uina atu aloa'ia le faiga fa'avae i le Matagaluega o Tupe a Pasila.

Na taʻua e André Horta, le faatonu o le komiti, o se vaega o le "fuafuaga o le tausisia o lafoga" a le malo, o le 17% o le ICMS flat tax rate mo oloa i fafo i luga o le initaneti e leʻi faʻamalosia, ona o le faʻatinoina o lenei fuataga e manaʻomia ai foʻi se tulaga aloaia. lafoga o oloa ma auaunaga (ICMS) e sui ai tuutuuga.Na ia faaopoopo mai o le "lafoga masani maualalo maualalo" o le 17 pasene na filifilia ona o fua faatatau e eseese mai lea setete i lea setete. oloa faapitoa po'o auaunaga.Fai mai le malo o Pasila, o le mea e sili ona latou manaʻo e vaʻaia o le lumanaʻi, o tagata faʻaoga o faʻasalalauga faʻavaomalo i luga o le initaneti i Pasila o le a aofia ai le ICMS i tau latou te vaʻaia pe a tuʻuina atu ni poloaiga i luga o upega tafaʻilagi poʻo polokalama.

wps_doc_1

5. Na faasilasila e Maersk ma Hapag-Lloyd le siitia o le GRI mo lenei auala

E tusa ai ma tala fou ia Iuni 6, Maersk ma Hapag-Lloyd na tuʻuina atu faʻasalalauga faʻasalalau e faʻateleina le GRI o le auala Initia-Amerika i Matu.

Na faasilasila e Maersk le fetuunaiga o le GRI mai Initia i Amerika i Matu.Mai ia Iuni 25, o le a tuʻuina atu e Maersk le GRI e $800 i le pusa 20-futu, $1,000 i le pusa 40-futu ma le $1,250 i le pusa 45-futu i luga o ituaiga uma o uta mai Initia i le US East Coast ma Gulf Coast.

Na faasilasila e Hapag-Lloyd o le a siitia lana GRI mai Sasaʻe Tutotonu ma Initia i Amerika i Matu mai ia Iulai 1. O le GRI fou o le a faʻaoga i 20-futu ma 40-futu koneteina mamago, pusa pusaaisa, ma pusa faʻapitoa (e aofia ai le kapoti umi. meafaigaluega), fa'atasi ai ma le tau fa'aopoopo e US$500 i le container.Ole suiga ole fua ole a fa'aoga ile auala mai Initia, Bangladesh, Sri Lanka, Pakisitana, Arapi, Bahrain, Oman, Kuwait, Qatar, Saudi Arabia, Jordan ma Iraq i le Iunaite Setete ma Kanata.


Taimi meli: Iuni-07-2023