E mafai e le UPS ona fa'afeiloa'i se tete'e i le taumafanafana

NO.1.UPS i le Iunaite Setete e mafai ona faʻafeiloaʻi se osofaʻiga i le taumafanafana

E tusa ai ma le Washington Post, o le International Brotherhood of Teamsters, o le iuni pito sili ona tele o avetaavale loli Amerika, o loʻo palota i se teteʻe, e ui o le palota e le faʻapea o le a tupu se teteʻe.Ae peita'i, afai e le'i o'o i se maliliega a le UPS ma le iuni a'o le'i o'o i le aso 31 o Iulai, e iai le aia tatau a le iuni e valaau ai se tete'e.E tusa ai ma lipoti, afai e tupu se osofaʻiga, o le a sili atu le tele o le osofaʻiga i le talafaasolopito o le UPS talu mai le 1950. Talu mai le amataga o Me, UPS ma le International Truckers Union o loʻo faʻatalanoaina se konekarate a le aufaigaluega UPS e fuafua ai totogi, penefiti ma tulaga faigaluega mo le tusa ma le 340,000. Tagata faigaluega UPS i le atunu'u atoa.

NO.2, kamupani fa'asalalau fa'ava-o-malo, pusa ma uta o le a fa'afeiloa'i le toe fa'aleleia o le tele o uta

O le "Goods Trade Barometer" lata mai mai le World Trade Organization (WTO) ma le International Air Transport Association (IATA) o loʻo faʻaalia ai o kamupani faʻasalalau faʻavaomalo, pusa ma uta e ono vaaia le toe faʻaleleia o le tele o uta i masina a sau.

O fefa'ataua'iga a le lalolagi i oloa o lo'o fa'agasolo pea i le kuata muamua o le 2023, peita'i o fa'ailoga o lo'o va'ai i luma e fa'asino atu i se suiga e ono mafai i le kuata lona lua, e tusa ai ma su'esu'ega a le WTO.E fetaui lea ma fuainumera lata mai mai le International Air Transport Association.O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faʻaitiitia o le aofaʻi o uta i luga o le ea a le lalolagi na faʻagesegese ia Aperila a o faʻaleleia tulaga tau tamaoaiga.

O le WTO Merchandise Trade Barometer Index o le 95.6, mai le 92.2 ia Mati, ae o loʻo i lalo ifo o le tau o le 100, faʻaalia ai o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga, e ui lava i lalo ifo, o loʻo faʻamautu ma pikiina. 

NO.3.Kamupani a Peretania e leiloa le 31.5 piliona pauna i faʻatauga i tausaga taʻitasi ona o faʻafitauli faʻaalia

E tusa ai ma se lipoti fou na tuʻuina mai e le kamupani faʻasalalau Global Freight Solutions (GFS) ma le kamupani faufautua faʻatau oloa Retail Economics, kamupani Peretania e leiloa le 31.5 piliona pauna i le faʻatau i tausaga taʻitasi ona o faʻafitauli faʻaalia.

O lenei mea, £ 7.2 piliona na mafua ona o le le lava o avanoa e tuʻuina atu ai, £ 4.9 piliona ona o tau, £ 4.5 piliona na mafua ona o le saoasaoa o le tilivaina ma £ 4.2 piliona e mafua mai i faiga faʻavae, o le lipoti na faʻaalia.

O loʻo faʻaalia i le lipoti e tele auala e mafai ai e le au faʻatau oloa ona galulue e faʻaleleia le poto masani o tagata faʻatau, e aofia ai le faʻalauteleina o avanoa e tuʻuina atu ai, ofo atu fua faʻatau poʻo le faʻaitiitia o tau o le tiliva, ma faʻapuupuu taimi e tuʻuina atu ai.E mana'omia e le au fa'atau ia le itiiti ifo ma le lima filifiliga e tu'uina atu ai, ae na'o le tasi vaetolu o fa'atau oloa e ofoina atu, ae itiiti ifo i le tolu i le averesi, e tusa ai ma le su'esu'ega.

O tagata faʻatau i luga ole laiga e naunau e totogi mo faʻatauga faʻapitoa ma toe faʻafoʻi mai, fai mai le lipoti. 'au'aunaga tu'uina atu fa'apitoa.E faapena foi pe a oo i le toe foi mai, ae o loo i ai eseesega o uiga faaalia i vaitausaga eseese.76% o i latou i lalo ifo o le 45 tausaga e naunau e totogi mo le toe foi mai e aunoa ma se faalavelave. latou te totogiina.

wps_doc_0

NO.4, Maersk faʻalauteleina faiga faʻapaʻaga ma Microsoft

Na fa'ailoa e Maersk i le aso o lo'o fa'agasolo i luma lana faiga fa'atekonolosi muamua e ala i le fa'alauteleina o le fa'aogaina e le kamupani o Microsoft Azure e fai ma ana fa'avae ao.E tusa ai ma lipoti, ua tuʻuina atu e Azure ia Maersk se faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le maualuga o le ao, e mafai ai e ana pisinisi ona faʻafouina ma tuʻuina atu oloa faʻatauvaʻa, faʻalagolago ma malupuipuia, ma faʻapuupuu le taimi i maketi.

E le gata i lea, o loʻo faʻamoemoe kamupani e lua e galulue faʻatasi e faʻamalosia a latou sootaga faʻavaomalo i luga o pou autu e tolu: IT / Tekinolosi, Oceans & Logistics, ma Decarbonization.O le fa'amoemoe autu o lenei galuega o le fa'ailoa ma su'esu'e avanoa mo fa'atasi-fa'afouina e fa'aosoina ai le fa'afouga fa'atekinolosi ma le fa'a'ese'esega o logistics.

NO.5.Le galuega ma le pulega o le uafu o Amerika i Sisifoausia se maliega muamua i se konekarate fou e 6 tausaga

Ua faalauiloa mai e le Asosi o Gataifale a le Pasefika (PMA) ma le International Coast and Warehouse Union (ILWU) se uluai maliliega mo se konekarate fou e ono tausaga e aofia ai tagata faigaluega i uafu uma e 29 i le Talafatai i Sisifo.

O lea maliliega na faia i le aso 14 Iuni ma le fesoasoani a le Sui Failautusi a le US Labor Julie Sue.Ua faia le faaiuga a le ILWU ma le PMA ina ia aua ne‘i faalauiloaina atu faamatalaga o le feagaiga mo le taimi nei, ae o loo manaomia pea le maliliega a itu e lua.

"Matou te fiafia i le mauaina o se maliliega e iloa ai taumafaiga totoa ma osigataulaga patino a tagata faigaluega a le ILWU i le tausia o le matou taulaga," o le saunoaga lea a le Peresetene o le PMA James McKenna ma le Peresetene o le ILWU Willie Adams i se faamatalaga soofaatasi.Matou te fiafia fo'i e toe fa'afo'i atu lo matou va'ai atoa i galuega o le uafu i le Talafatai i Sisifo."

wps_doc_1

NO.6.Pa'ū tau o le suauu, fa'aitiitia e kamupani va'a le tau fa'aopoopo o suau'u

O loʻo faʻaputuina e le aufaipisinisi autu le totogi o le bunker ona o le paʻu tele o tau o le suauu i le ono masina talu ai, e tusa ai ma se lipoti fou mai le Alphaliner na lomia ia Iuni 14.

A'o fa'ailoa mai e nisi o kamupani va'a i le latou kuata muamua 2023, o tupe fa'aalu a le bunker o se tau fa'atatau, o le tau o suau'u bunker ua pa'u malie talu mai le ogatotonu o le 2022 ma o lo'o fa'amoemoeina le fa'aitiitia. 

NO.7.Ole fa'asoa ole fa'atauga fa'a-e-commerce o fagafao ile Iunaite Setete ole a o'o ile 38.4% ile tausaga nei

O le tau o meaʻai ma auaunaga fagafao na sili atu i le 10% ia Aperila, e tusa ai ma le US Bureau of Labor Statistics.Ae o le vaega na fai si maufetu i le US pa'u a'o fa'aauau pea ona fa'aalu e le au fagafao.

O suʻesuʻega mai le Insider Intelligence o loʻo faʻaalia ai o le vaega o fagafao o loʻo faʻatupulaia lana vaega o faʻatauga e-pisinisi ona o loʻo faʻalagolago tagata i luga o le initaneti.E fa'atatau i le 2023, 38.4% o fa'atau oloa fagafao o le a faia i luga ole laiga.Ma i le faaiuga o le 2027, o lenei sea o le a siitia i le 51.0%.Ua matauina e le Insider Intelligence e oo atu i le 2027, e na'o le tolu vaega o le a sili atu le faʻatau atu o faʻatauga e-pisinisi nai lo fagafao: tusi, musika ma vitio, meataalo ma mea e fiafia i ai, ma komepiuta ma mea tau eletise.

wps_doc_2


Taimi meli: Iuni-27-2023