O le a le numera EORI?

O le EORI o le fa'apu'upu'u lea o le Fa'amauina ma le Fa'ailoaina o le Tamaoaiga.
O le numera EORI o lo'o fa'aoga mo le kiliaina o tiute o fefa'ataua'iga i tua atu.Ole numera ole lafoga ole EU mo le kilia o tiute i atunuu ole EU, aemaise ole numera o lafoga resitala mo pisinisi fa'aulufale mai ma fa'atau atu i fafo ma tagata ta'ito'atasi.O le eseesega ma le VAT e tusa lava pe iai le VAT a le tagata talosaga pe leai, pe afai e manaʻo le tagata faʻaulufale mai e faʻaulufale mai oloa i atunuu o le EU i le igoa o le faaulufale mai, ma i le taimi lava e tasi e manaʻo e talosaga mo le toe totogiina o lafoga o le lafoga o oloa mai fafo. o le atunuu tutusa, e manaʻomia le tuʻuina atu o le numera resitalaina o le EORI, ma i le taimi lava e tasi e manaʻomia foi se numera VAT e talosaga ai mo le toe faʻafoʻiina o lafoga.

O le amataga ole numera EORI

O le EORI system na faʻaaogaina i totonu o le EU talu mai Iulai 1, 2019. O le numera EORI e tuʻuina atu i le tagata talosaga e ala i le resitalaina o tiute a le EU, ma o se numera faʻamaonia masani o loʻo faʻaaogaina i totonu o le EU mo pisinisi pisinisi (o lona uiga, tagata faʻatau tutoʻatasi. , faigapa'aga, kamupani po'o tagata ta'ito'atasi) ma pulega o le tiute.O lona fa'amoemoe o le fa'amautinoa lelei lea o le fa'atinoga lelei o le Teuteuga o le Puipuiga a le EU ma ona anotusi.E mana'omia e le Iuni a Europa malo uma e fa'atino lenei fuafuaga EORI.O tagata fai pisinisi ta'itasi i totonu o le setete o lo'o i ai le numera EORI tuto'atasi mo le fa'aulufale mai, fa'aulufale atu po'o le felauaiga o oloa i le Iuni a Europa.E mana'omia e le aufaipisinisi (e pei o faioloa tuto'atasi, faigapa'aga, kamupani po'o tagata ta'ito'atasi) latou te fa'aogaina le numera tulaga ese o le resitalaina o le EORI e auai ai i tiute ma isi malo. sui felauaiga e talosaga mo le felauaiga o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo.

kilia o tiute

E fa'afefea ona talosaga mo le numera EORI?

O tagata ua fa'atuina i totonu o le teritori a le EU e tatau ona mana'omia le tu'uina atu o se numera EORI i le ofisa o tiute o le atunu'u o le EU o lo'o i ai.

O tagata e le'i fa'atuina i totonu o le teritori o le Tiute a le Atunu'u e tatau ona mana'omia le tu'uina atu o se numera EORI i le pulega fa'ale-aganu'u a le atunu'u EU e nafa ma le tu'uina atu o le ta'utinoga po'o le fuafuaina o le nofoaga o le talosaga.

Fa'afefea le eseesega i le va o le EORI numera, VAT ma LAFOGA

Numera EORI: o le “numera o le resitalaina ma le fa’amaonia o le tagata faigaluega”, afai e te talosaga mo se numera EORI, o le a sili atu ona faigofie lau fa’aulufale mai ma au oloa fa’aulufale mai.

Afai e masani ona e fa'atau mai fafo, e fautuaina e te talosaga mo se numera EORI, e fa'afaigofie ai le kilia o tiute.VAT numera o lafoga faʻaopoopo: O lenei numera e taʻua o le "value-added tax", o se ituaiga o lafoga faʻaaogaina, lea e fesoʻotaʻi ma le tau o oloa ma le faʻatau atu o oloa.Numera TAX: I Siamani, Pasila, Italia ma isi atunuu, e ono manaʻomia e le aganuʻu se numera lafoga.Ae matou te le'i fesoasoani i tagata fa'atau i le la'uina o oloa, e masani ona matou mana'omia tagata fa'atau e tu'uina atu numera ID lafoga.

 

 


Taimi meli: Aukuso-10-2023