O le a le tolopoina?

VAT tolopoina, e taʻua foʻi o le faʻatagaina o aganuʻu tau tupe, o lona uiga pe a ulufale atu oloa i le EU faʻaaliga atunuu, pe a oʻo i le atunuʻu o oloa o isi setete o le EU, e mafai ona filifilia le VAT faʻatuai auala, o lona uiga, e le manaʻomia e le tagata faʻatau. totogi lafoga fa'aopoopo tau fa'aulufale mai pe a fa'aulufale mai oloa, Nai lo o lea, e fa'ateteleina lafoga i le atunu'u e tu'uina atu ai.
Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o oloa a le tagata faʻatau e kilia mai Peleseuma ma faʻaalia e ala i lafoga tolopoina, o oloa e iu lava ina tuʻuina atu i isi atunuu o le EU, e pei o Siamani, Farani, Peretania ma isi atunuu o le EU.E na'o pisinisi e mana'omia le totogiina o tiute i totonu o Peleseuma, ma e le mana'omia le totogiina o le VAT mai fafo.
Avea uta i le sami e fai ma faʻataʻitaʻiga, pe afai tatou te mananaʻo e lafo atu se vaega o oloa i Bremen, Siamani, e tusa ai ma le auala masani, o le a auina atu oloa i Hamburg, le taulaga autu a Siamani, ona faʻamama lea e le sui Siamani aganuʻu ma tuʻuina atu. .Ae i lenei tulaga, e manaʻomia e le Shipper poʻo le Cosigner ona totogi le VAT i le taimi o le kilia o le tiute, lea o le a le i ai se aafiaga o le tolopoina o le totogiina o lafoga faʻaopoopo tau faʻaulufale mai.

kilia o tiute

Ae peita'i, afai e muamua lafo atu oloa i isi atunu'u, e pei o Peleseuma po'o Netherlands, mo le kilia o tiute i Naples po'o Rotterdam, e na'o le tagata e tu'uina atu e mana'omia le totogi muamua o tiute ma e le mana'omia ona totogi le VAT.E ala i le ta'utinoga o lafoga ua tolopoina, o le lafoga e tolopo i Siamani, ina ia tuai ai le totogiina o lafoga fa'aopoopo fa'aulufale mai ma fa'asaoina tinoitupe i se faiga talafeagai ma le fa'amalieina.
E lua auala o le tolopoina o le faaulufale mai a Peretania:

Ole mea muamua ole: VAT deferred account

O le tau o lafoga toe fa'aopoopoina le tau o se fa'amatalaga numera o lo'o fa'aogaina e le kamupani kilia o lo'o fa'agasolo i le tiute.E mafai ona tolopo lafoga uma mai fafo, e aofia ai tiute o tiute, lafoga o taumafa, ma isi.

O lona lua o le: fa'aletupe fa'aletupe fa'aopoopo o tau fa'aopoopo

O fa'amaumauga o lafoga fa'aopoopo o tau fa'atuai e fa'atatau i tagata fa'atau e-pisinisi i fafo atu o Saina.O se numera o fa'amatalaga na faila i le ofisa o lafoga a Peretania.E na'o le tolopoina o le VAT mai fafo, a'o tiute o tiute ma isi pili e mana'omia pea ona totogi i le taimi o le fa'aulufale mai.logistics

Ole fa'aogaina ole VAT deferred accounts e le au fa'atau Saina e fa'atautaia e le kamupani kilia a le fa'alapotopotoga.Latou te faʻatumu le pepa talosaga i le taimi e tuʻuina atu ai.E le gata i le tu'uina atu o fa'amatalaga fa'atatau a le kamupani, numera VAT ma RORI, e tatau i tagata fa'atau Saina ona sainia se fa'amaoniga fa'atagaina a le lalafoga lafoga.Na'o i latou e agava'a e talosaga mo le tu'uina atu o le VAT accounting deferred account.

Ina ua maeʻa le talosaga mo le tolopoina o le VAT accounting, e ala i le faʻatusatusaina o pepa faʻaulufale mai mo le kilia o tiute ma uluaʻi pepa faʻaulufale mai: na matou iloa ai ua suia le auala totogi mai le F i le G, ma o le G o le numera o auala o loʻo faʻaalia i le tala fou o le VAT tolopoina.

I le avea ai ma se tagata fa'atau oloa fa'akomepiuta i tua atu, afai e te fa'aogaina lau lava VAT e fa'amama tuto'atasi ai aganu'u ma mana'omia le talosaga mo fa'aulufale mai fa'ateteleina, e sili ona talafeagai le talosaga mo fa'amaumauga fa'aopoopo le tau fa'atuai.

E le gata i lea, e le mana'omia ona totogi le VAT fa'aulufale mai i le taimi e kilia ai le tiute.E naʻo lou manaʻomia e faʻatumu le quota faʻaulufale mai i le taʻutinoga taʻi kuata, ona o lenei vaega o le aofaʻi o loʻo aofia i totonu o le VAT faʻatau na taofia e Amazon, ma o le VAT refund ua tuusaunoa.so'oga.

 


Taimi meli: Au-08-2023