O le a le VAT?

O le VAT o le fa'apu'upu'u lea o le Lafoga Fa'aopoopo, lea na afua mai i Falani ma o se lafoga fa'aopoopo pe a mae'a fa'atauga e masani ona fa'aaogaina i atunu'u o le EU, o lona uiga, o le lafoga o tupe mama i luga o le fa'atau atu o oloa.Pe a ulufale atu oloa i Farani (e tusa ai ma tulafono a le EU), o oloa e noatia i lafoga mai fafo;pe a A uma ona faʻatau atu oloa, e mafai ona toe faʻafoʻi le lafoga faʻaopoopo tau faʻaulufale mai (Import VAT) i luga o fata, ona totogi lea o lafoga faʻatau (VAT Faʻatau) e tusa ai ma le faʻatau.

https://www.mrpinlogistics.com/professional-shipping-agent-forwarder-in-china-for-the-european-and-american-product/

O le VAT e fa'ae'eina pe a fa'aulufale mai oloa, felauaiga o oloa, ma fefa'ataua'iga oloa i le va o Europa po'o itulagi.VAT i Europa e aoina e le VAT-resitala faʻatau ma tagata faʻatau i Europa, ona faʻaalia lea ma totogi i le ofisa o lafoga a le atunuu Europa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma se tagata faʻatau Sainauta utao se oloa mai Saina i Europa ma faaulufale mai i totonu o Europa, o le ai ai ni tiute faaulufale mai e tatau ona totogi.A maeʻa ona faʻatau atu le oloa i luga o faʻasalalauga eseese, e mafai e le tagata faʻatau ona talosaga mo se toe faʻafoʻi o le lafoga faʻaopoopo o tau, ona totogi lea o lafoga faʻatau e tusa ai ma le faʻatauga i totonu o le atunuʻu.

 

O le VAT e masani lava ona faasino i le uiga o lafoga faʻaopoopo tau i totonu o fefaʻatauaʻiga masini, lea e faʻatatau i le tau o oloa.Afai o le tau o le INC VAT, o lona uiga, e le o aofia ai lafoga, Zero VAT o le lafoga o le 0.

 

 

Aisea e tatau ai ona resitala Europa VAT?

 

1. Afai e te le faʻaaogaina le numera lafoga o le VAT pe a faʻatau atu oloa, e le mafai ona e fiafia i le toe totogiina o le VAT i oloa faʻaulufale mai;

2. Afai e le mafai ona e tu'uina atu pili VAT aoga i tagata fa'atau mai fafo, e mafai ona e feagai ma le lamatiaga o tagata fa'atau e fa'aleaogaina le fefa'atauaiga;

3. Afai e leai sau lava numera lafoga o le VAT ma fa'aaoga le numera a se isi tagata, o oloa e ono feagai ma le lamatiaga o le taofia e le tiute;

4. E siaki lelei e le ofisa o lafoga le numera lafoga o le VAT a le tagata fa'atau.O faʻasalalauga faʻasalalau e pei ole Amazon ma eBay ua manaʻomia nei foi le tagata faʻatau e tuʻuina atu le numera VAT.A aunoa ma se numera VAT, e faigata ona faʻamautinoa le faʻatinoina masani ma le faʻatau atu o le faleoloa.

 

VAT e matua manaʻomia, e le gata ina faʻamautinoa le faʻatau masani o faleoloa faʻatau, ae faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o le faʻatagaina o aganuʻu o oloa i le maketi a Europa.


Taimi meli: Au-04-2023